Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
23.11.2014 20:35 - РЕТРОСПЕКЦИЯ НА ДПС източник: kostas
Автор: debeloto Категория: Други   
Прочетен: 1145 Коментари: 0 Гласове:
1




  източник: http://kostas.blog.bg/drugi/2014/09/30/retrospekciia-na-dps.1301071

На снимката: Неджметин Хак, Бахри Юмер, Ахмед Доган, Касим Дал и фотографът Шукри от Добрич пред старозагорския затвор. Идеолог и създател на „Турското национално-освободително движение в България“ е Неджметин Хак. По-късно той признава, че е и откривателят на Ахмед Доган, но нарича откритието си „огромна грешка”.


image

В 10-томното досие на Ахмед Доган - агентът с над 20 годишен стаж в ДС, което надхвърля 1853 страници, в част 9.3, том 4-ти и 5-ти са публикувани оригинални документи от работното дело на агент „САВА”, псевдонимът, под който Доган работи от 1979 г. за отдел V-ти „Нелегали“ на Първо главно управление Държавна сигурност (ПГУ-ДС)

image

Уникална снимка уникален момент !!!История и позор!!!
АГЕНТИТЕ НА ДЪРЖАВНА СИГУРНОСТ ДА РАЗДАВАТ ОРДЕНИТЕ В БЪЛГАРИЯ
Агент ”САВА”– АХМЕД ДОГАН се награждава с най – високия български държавен орден ”СТАРА ПЛАНИНА” І – ва степен за особени заслуги!
Президентът на България – АГЕНТ ”ГОЦЕ” награждава АГЕНТ „САВА”- АХМЕД ДОГАН, по предложение на АГЕНТ ”БОР” – ТОШО ТОШЕВ редактор на в-к Труд”.


image

image

Приятелството на Доган с Александров играе много важна роля.
Александров пряко отговаря за изпълнението на задачата – внедряване и оглавяване на турското национално движение от Доган. „Разпитите“ му с него уж са с подсъдим, но всъщност те са срещи между оперативен работник и агент. Така те създават и близки отношения.
След политическите промени у нас приятелските връзки между двамата не само, че се запазват, но и задълбочават. Съзнателно се изгражда пълна симбиоза с цел взаимно подпомагане и облагодетелстване.
В резултат на подкрепата от Доган, през 2003 г. Ангел Александров, от квотата на ДПС е избран за член на Висшия съдебен съвет (ВСС).
През следващата година отново със съдействието на Доган той вече е директор на Националната следствена служба.
В замяна ДС и Александров отварят пътя на Доган за навлизане в Съдебната система.
Александров разработва схемата за проникване в Правосъдието, като на Доган се разкриват не само агентите, които ДС е внедрила там, но и висшите магистрати, за които има компрометиращи материали. А опитните Александров и Доган знаят как да боравят с тези данни.


image

Ето някои висши магистрати, които Доган е вкарал от квотата на ДПС във ВСС:Корумпираният декан на правноисторическия факултет в Югозападния университет „Неофит рилски“ в Благоевград, проф. Александър Воденичаров, наричан „благоевградският Макиавели“ .
На снимката професорът е с началника на следствието Ангел Александров.
При извършен одит от Министерство на образованието и науката се разкриват многобройните корупционни действия на Воденичаров, особено при покупката на дипломи.
Професорът издава дипломата за висше образование и на фаворизирания от Доган Делян Пеевски.
Доган определя също тъста на Пеевски Васил Петров – адвокат от Благоевград за член на ВСС, където той ще ръководи дисциплинарната комисия.


image

Друг представител на ДПС във ВСС от 2003 г. е софийският военноокръжен прокурор Николай Ганчев. Днес покойник, той стана известен с репликата към „Мацола“ – служител на силовата мафиотска структура СИК, като казва: „Оферирай!“.
Фаворит на ДПС е заместник председателят на Софийския апелативен съд и ръководител на търговското отделение Стефан Гроздев Партията на Доган налага и адвокатката Анита Михайлова, нашумяла покрай незаконно придобит имот край морето съвместно със заместник председателят на Върховния административен съд Венета Марковска и близкият до нея адвокат Румен Еленски.
Човек на Доган е съдията от Върховния административен съд Панайот Генков, чието име придоби популярност покрай скандал с имоти в Приморско.
През 2006 г. ВСС избира Николай Кокинов за градски прокурор на София, а той от своя страна включва в екипа си като заместник градски прокурор близкия до Цветан Василев и Делян Пеевски Роман Василев, който повече от седем години отговаря за финансово-данъчните престъпления и за борбата с корупцията по високите етажи на властта.
Списъкът на догановите хора по върховете на Правосъдието е дълъг и както се вижда, много от тях са въвлечени в корупционни сделки, където е истинската сила на Доган.


image

Гласовете от квотата на ДПС във ВСС направиха възможно прокарването на кадровата политика, наложена от тогавашния главен прокурор Никола Филчев, както и редицата скандални назначения в нарушение на заложения в закона конкурсен принцип.
Силата на Доган в Правосъдието беше демонстрирана и то показно, с голям доза нахалство и простовато самочувствие от Делян Пеевски, на когото Доган отреди ролята да кадрува там от негово име.
Много висши магистрати под сурдинка, а други и на глас, като съдия Пенгезов казват, че „в Правосъдието кадровик е Пеевски, но всъщност командва Доган“!



ОТ Дневникът на Станѣ Генѣ

***************************************************************************************************
Делян Пеевски - детето чудо! image     Според официалната му биография Делян Пеевски е завършил право през 2003 г. Къде се е случило това, не е съвсем ясно, защото според различните източници той е учил или Нов български университет или в Югозападния университет "Неофит Рилски". Докато следва, Пеевски е парламентарен секретар на транспортното министерство в кабинета на НДСВ (на чието младежко движение е ръководител), както и в борда на "Пристанище Варна". По същото време името му се свързва с придобиването на спортната зала "Универсиада" в София и комплекса "Тотошанс" в Златни пясъци.         Към 2006 г. в биографията на Пеевски се твърдеше, че той е докторант по административен процес в ЮЗУ, каквато информация обаче няма в официалния регистър на образователното министерство. Пак според биографията на Пеевски, след като завършва, той работи като юрисконсулт в "Тиви глобус", а после за няколко месеца е адвокат в Благоевград и София.       На 13 април 2005 г. ВСС назначава Пеевски за следовател в икономическия отдел на Столичната следствена служба. Това се случва по "втория" начин – тъй като синът на Ирена Кръстева няма необходимия стаж, директорът на следствието към онзи Ангел Александров предлага Пеевски да бъде назначен "по изключение". Член на тогавашния състав на съвета си спомня как Александров (близък приятел на Ахмед Доган) се е борил "като лъв" за назначаването на сина на Ирена Кръстева за следовател.       Младият юрист е разпределен в икономическия отдел на столичното следствие. Пряк негов началник е Петьо Петров (известен в средите като Петьо Еврото), който тогава е зам.-директор,а от две седмици – директор. Името на Петров нашумя последно покрай разследването срещу издателите на "Труд" и "24 часа" Огнян Донев и Любомир Павлов (двамата тогава са в сериозен конфликт с Пеевски), което той водеше и което, както прецени прокуратурата, се оказа абсолютно незаконно. По това разследване Петьо Петров беше наложил на обвиняемите парични гаранции общо в размер на 650 хил. лв., който те трябваше да внесат в сметката на следствието в Корпоративна търговска банка. Кариерата на Пеевски като следовател продължава седем месеца. През ноември 2005 г. ВСС го освобождава от поста, тъй като е назначен за зам.-министър на държавната политика при бедствия и аварии, където отговаря за държавния резерв. Източник на "Капитал" от службите за сигурност разказва, че случващото се в резерва по това време е било разработвано от ДАНС, но до конкретни обвинения така и не се е стигнало. След като разбрал за разследванията, Делян Пеевски обяснил лично на агентите от отдела за борба с корупцията, че няма смисъл да го разследва.

За умственият капацитет на Пеевски е показателна речта му от предизборен митинг на ДПС: " След 12 май ДПС взима властта, което значи, че вие ще бъдете добре, ще се грижиме за вас, ще имате работа. Нали искате да имате работа. Другото най-важно е, че на 12-ти измитаме ГЕРБ. ГЕРБ си отиват. Искате ГЕРБ, да си отидат, нали? ГЕРБ ви страхуваха 4 години. Страхуваха ли ви ГЕРБ? Отиват си",  крещи още Пеевски, който е водач на листата в Стара Загора пред събралото се множество.



 



Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: debeloto
Категория: Новини
Прочетен: 454287
Постинги: 269
Коментари: 210
Гласове: 438
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031