Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
16.05.2015 09:35 - Молитва възкреси момиче, изпаднало в мозъчна смърт
Автор: debeloto Категория: Други   
Прочетен: 848 Коментари: 0 Гласове:
2



Молитва възкреси момиче, изпаднало в мозъчна смърт

 

 Когато лекарите казали, че Тейлър Хейл е изпаднала в клинична смърт през септември 2011 година в резултат на ужасен инцидент, родителите на 14-годишното момиче едва ли са могли да си представят, че техният малък ангел ще отвори някога очи отново или пък ще може да ходи на церемонията по дипломирането си. Но идния понеделник вече 17-годишното момиче от Айова ще полочи на пищно тържество своята училищна диплома. Хейл и семейството й обаче много добре си спомнят колко близко са били този момент никога да не се сбъдне. За да може Тейлър да се дипломира и да живее пълноценно живота си са били необходими едно медицинско чудо и един всеотдаен хиропрактор. Вечерта на 11 септември 2011 година Тейлър се забавлявала с приятели след футболна среща. В един момент човек от компанията казал,че трябва да си тръгва и се качил в колата си. Хейли и нейна приятелка му скочили на предния капак, за да му попречат. Тогава момчето без да иска дало на задна и Хейли паднала от капака, като си ударила главата в асфалта.

Момичето веднага било откарано в болница. Там лекарите казали на родителите й – Стейси и Чък, че дъщеря им има мозъчна травма. Следващите седем дни Хейли прекарва в медикаментозна кома, като лекарите се надяват, че мозъкът й ще се възстанови, но с течение на времето надеждите ставали все по-слаби. На 17 септември тийнейджърката получава кръвоизлив, поради който част от мозъка й изпаднал в гръбначния й канал – според медицината, това е „точка, от която няма връщане”, смятана за необратима и почти винаги фатална.

Лекарите информирали съкрушените родители, че детето им е в мозъчна смърт и е време да помислят, дали не искат да дарят органите й и да започнат да организират погребението й.

Визита на семеен приятел обаче променила всичко. Хиропракторът и всеотдаден християнин Джеф Стикел дошъл да навести момичето в болницата и споделил пред родителите как чувства, че самият Господ го е призовал да помогне на Тейлър да оздравее. Стикел помолил родителите те заедно да се помолят за здравето на Тейлър и те се съгласили. По време на молитвата той си сложил ръката върху шията на изпадналото в кома момиче и призовал Господ да спаси живота й.

По-късно през деня, след като Стикел си бил тръгнал, лекарите изключват Хейли от животоподдържащите машини, но вместо сърцето на момичето да спре да бие, чудото се случва и то започва да диша само. Лекарите веднага включат отново машините и през следващите няколко часа мозъчната дейност на момичето бавно се възстановява, като в края на краищата Хейли Тейлър отваря очи.

„Това е дело на Господ. Само така чудото може да се обясни”, споделя пред местен вестник баща й Чък.

 

източник: блиц.бг



Гласувай:
2



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: debeloto
Категория: Новини
Прочетен: 454284
Постинги: 269
Коментари: 210
Гласове: 438
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031