Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
10.10.2015 21:48 - Поход срещу християнството
Автор: debeloto Категория: Други   
Прочетен: 863 Коментари: 0 Гласове:
4

Последна промяна: 11.10.2015 08:58

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
      Великият мюфтия шейх Абдул Азиз бин-Абдула Безумно възвание на саудитския мюфтия зове към разрушаване на християнските храмове, в Холандия всяка седмица затварят по две църкви   Висшият духовен авторитет на Саудитска Арабия, великият мюфтия шейх Абдул Азиз бин-Абдула призова към разрушаване на всички християнски храмове на територията на Арабския полуостров. Рязкото изявление на мюсюлманския лидер учуди не само християните, но и последователите на учението на пророка.

Както пишат различни медии, шокиращата позиция на духовния мюсюлмански авторитет е отговор на молба на кувейтското „Дружество за възраждане на ислямската култура”. Тази неправителствена организация иска приемане на закон, който би забранил издигането в страната на нови християнски църкви.

Активисти от дружеството се обърнаха за съвет към шейх Абдул Азиз бин-Абдула, който има неоспорим авторитет в сунитското кралство. А той предложи на властите не само да не строят нови християнски храмове, но и да се отърват от вече съществуващите.
Призивът на шейха предизвика недоумение дори сред привържениците на исляма.

Надеждата, че думите на Абдул Азиз бин-Абдула са изтълкувани невярно, щеше да е по-вероятна, ако през последно време в този регион на Близкия изток християните не бяха подлагани на жестоки преследвания. Например, в началото на февруари в Саудитска Арабия бяха арестувани няколко десетки етиопски християни. Предстои им депортиране от страната за това, че са участвали в състояла се в град Джида рождественска служба.

Съгласно законите на кралството, само мюсюлмани имат право да провеждат публични религиозни церемонии. А в края на 2011 година в Йордания се появи и имаше голям успех фетва на един от членовете на шариатския съвет, която разрешаваше да се отвличат и изнасилват жени от немюсюлманската вяра.

В самото духовно управление на кралството не потвърждават наличието на фетва за унищожаване на храмовете, но дори и слухове за такова едно заявление на духовния лидер на Арабския полуостров могат да предизвикат не само вълна от вандализъм спрямо храмовете на страната, но и да провокират поредица от разправи с друговерци в Близкия изток като цяло.

Защото през последните години последователите на учението на Христос бяха принудени масово да напускат региона. През изтеклата година близо 75% християни напуснаха Либия. Стремително намаляване на броя християни се наблюдава в Тунис, а в Египет те сега съставляват максимум 10%. В Судан, Еритрея, Сомалия броят християни е по-малък от 1%.

източник: десант.бг




Гласувай:
4



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: debeloto
Категория: Новини
Прочетен: 460090
Постинги: 269
Коментари: 210
Гласове: 438
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930