Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
14.01.2016 18:41 - Ще взривят ли Йелоустоун
Автор: debeloto Категория: Други   
Прочетен: 1573 Коментари: 0 Гласове:
3


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
   

image

 

САЩ най-много са застрашени не от ядрените ракети на Русия и Китай, а от земетресенията и разломите на собствена територия.

Известно е, че земетресенията могат да бъдат естествени, т.е. дължащи се на процесите в Земята, или изкуствени, т.е. предизвикани по изкуствен път, например чрез подземен ядрен взрив.

Най-страшният земетръсен район в САЩ е така наречената Йелоустоунска калдера. Ако тя изгърми, САЩ за няколко дни ще се превърнат в мъртва територия, а заедно с тях и половината Земя. Заради това един от начините за унищожението на САЩ като геополитически противник в една бъдеща глобална война, е да бъде по изкуствен начин предизвикано изригване в Йелоустоун, разцепване на територията на САЩ в разлома Нов Мадрид, или по разлома покрай Калифорния Сан Андреас.

Във всички случаи това ще е физическият край не само за САЩ, но и за цяла Северна Америка.

Логично може да се зададе друг въпрос – възможно ли е САЩ, ако са в напълно безизходна ситуация като държава и нация, да се самоликвидират например чрез самовзривяването на Йелоустоун или на Нов Мадрид.

Да разгледаме тази хипотеза в рамките на нашата рубрика на геовойните.

В средата на 90-те години върхушката на САЩ получи информация за неотвратима катастрофа, заплащаща да унищожи целия северноамерикански материк в близките 25 години. Това можеше да бъде и дезинформация или да е напълно реална прогноза, която скоро ще се сбъдне. Но върхушката счете тази информация за напълно сериозна. Заплахите бяха две, но според нас са три, например глобалното затопляне и топенето на ледниците, спирането на Гълфстрийм, разломите Нов Мадрид и Йелоустоун. Въпросът беше в сроковете. Срокът се оказа не 25, а например 30-40 години.

Управляващите елити на САЩ бяха в шок. Техният свят трябва да загине под ударите на стихията, която не може да бъде предотвратена. Какво можеше да е тя?

Вариантите: 1/ Изригване на вулкана Йелоустоун; 2/ Изригване на вулкана Лонг Вали; 3/ Разломът Сан Андреас; 4/ Спиране на Гълфстрийм; 5/ Мощно топене на ледниците в Антарктида, например ледникът Рос; 6/ Обръщане на полюсите; 7/ Събитие на Карингтон, слънчева супербуря.

Съдейки по по-нататъшните действия на задкулисието, един от апокалиптичните сценарии заработи. Разбира се, беше щателно проверен и препроверен. Оказа се, че катастрофата беше обозначена по първия и втория /а може би и по третия/ пункт, т.е. по апокалиптичната сеизмика.

Прогнозата беше реална и страшна. Светът на американския елит започна да се руши.

Тогава беше взето логичното решение за евакуация на континента. В началото само половинчато, но общото движение беше ясно. Наричаше се глобализиране. Така продължаваше до началото на ХХІ век.

Данните се потвърждаваха. В калдерата на Йелоустоун започна подем на почвата. Честотата на малките земетресения нарастваше. Да изгърми можеше всеки момент. Подготовката за евакуацията вървеше с пълна пара. Част от елита замина за Нова Зеландия.

Войната с тероризма развърза ръцете на САЩ. Зад нея евакуацията вървеше и се форсираше. В калдерата се множаха вулканичните станции за наблюдение, въведена беше единна мониторингова мрежа. Йелоустоун премина изцяло под контрола на правителството на САЩ.

Евакуацията започна и именно тогава се оформи като процес. Но след 5-6 години се случи вълшебство. Подемът на почвата спря. Маркерите бяха тревожни, но не и критични. Разчетът като че ли беше точен, но все пак. Тресе силно, но все по-слабо. И у елита започна дилемата. Част искаше да продължи, част – да се задържи, част – да отмени евакуацията.

Но в процеса на евакуирането започнаха да се появяват пукнатини. Задкулисието се разцепи на две конфликтни групи. Започнаха и други процеси.

  1. Китай започна да строи градове-призраци. Количество – над 20. Разчетно население - до 500 000 във всеки. Реално население – от 1000 до 30 000. Всички комуникации са готови, работят даже светофарите. Но всички тези градове са далеч от океана, на височина. Официално обяснение – отсъства. Полуофициално – също. Нашето предположение – втори фронт за укриване на населението. Когато удари цунами всеки от тези градове ще стане петмилионен и китайската империя ще спаси значителна част от своето население. За армията има подземни укрития и тунели.
  2. Америка произвежда огромно количество пластмасови ковчези, строи концлагери, тренира полицията за потушаване на граждански бунтове. Реално се отработва борба с озверяло гражданско население, концлагерите в САЩ вече са над 800. Ковчезите – четириместни, над 1 милион /според други данни – над 5 милиона/. Официално обяснение – няма. Неофициално – САЩ очакват сриване на доларовата пирамида, срив на жизненото равнище на населението и вълна от безредици и бунтове.

    Реално властта се готви за пълна загуба на управлението от внезапен удар на някаква стихия. Ако вулканът не унищожи цялата територия на САЩ, на отделните територии ще има смисъл да се възстанови управлението и ще трябват концлагери.

  3. САЩ построиха огромно убежище под Денвър. Равнинна местност на 25 км от града, много мощно подземно строителство, маскирано като реконструкция на летището. По обема на изкопания грунт комплексът е за няколкостотин хиляди души, плюс военна инфраструктура. Официално обяснение – няма. Неофициално – говори се за "теория на заговора", сатанисти и прочие екзотика.

    Реално под Денвър се извършва маскировка на убежището за онази част от елита, която ще рискува да остане на континента след взрива на Йелоустоун. Месторазположението е идеално, в самия център на страната, максимално защитен от цунами. Отдалечеността е в "зоната на белия човек". Летището дава възможност за бърза евакуация.

  4. САЩ не закриха своите военни бази по света след краха на СССР и страните от Варшавския договор. Към момента те са около 750, военните им разходи са по-големи от всички други държави, взети заедно. Това е гарантирано нарастване на външните дългове. Нито една икономика не може да издържи. Официално обяснение – САЩ се борят със световния тероризъм, Ал Кайда, сомалийски пирати, балкански наркомани... Предположение – създаваната от САЩ по света военна инфраструктура бързо ще се превърне в плацдарм за оцелелите контингенти от континенталните въоръжени сили на САЩ преди или след изригването на вулкана.
  5. За това не се знае въобще. САЩ престанаха да произвеждат нови ядрени заряди още през 1992 г. и в момента никой не знае дали въобще имат ядрени сили и в каква кондиция. Това е коренна промяна на парадигмата на военните действия. За 25 години – нито една нова ядрена бойна глава, при нормативен срок на службата им 30 години. Значи, днес САЩ нямат нито една ядрена бойна глава и всичко е "празна работа". Даже обикновените патрони не се съхраняват толкова дълго време и всеки трети дава засечка. Официално обяснение: 1/ САЩ имат проблеми с оръжейния плутоний. Малко е, но не чак толкова. Освен това взеха сделката за утилизирането на излишните ядрени бойни глави от времето на СССР. Но всичките отидоха за гориво на атомните централи; 2/ След СССР вече няма кого да плашат с ядрено оръжие и решиха да икономисват. Но какво да правят с Русия, Китай, КНДР, Пакистан, Иран, Индия, Англия, Франция, Израел.

    Предположение – заради настъпващия катаклизъм ядреното оръжие загуби всякакъв смисъл за САЩ и като охрана на територията и като заплаха за другите държави. Ядрени бойни глави повече не са нужни.

  6. САЩ строяха АЕЦ една след друга, построиха над 60 и изведнъж през 80-те години ги спряха напълно. От 30 години нищо не строят. Нищо. Официално обяснение – през 1979 г. имаше авария и евакуираха 200 000 души. Неофициално обяснение – няма.

    Предположение – в случай на цунами от апокалиптична сеизмика неизбежно ще бъде и унищожението на АЕЦ.

  7. САЩ пренесоха в други държави всички видове производства.

    Официално обяснение – така реши пазарът, така е по-евтино, така е по-малко замърсяването. Глупости. САЩ сами си печатат парите и могат да създадат в страната условия за развитието на всякаква производствена база. Но да инвестират – не искат.

  8. САЩ практически нямат космическа програма. Летят на руските ракети. Официално обяснение – пазарът, пускане в Космоса частната конкуренция. Неофициална версия – липсва. Предположение – защо ще инвестират в дългосрочни проекти, вече няма смисъл.

 

image image


http://strogosekretno.com/index.php?p=issue&id=247&aid=2



Гласувай:
3



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: debeloto
Категория: Новини
Прочетен: 454440
Постинги: 269
Коментари: 210
Гласове: 438
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031