Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
10.04.2018 13:41 - 17-те най-добри спортни коли за 2018 г
Автор: debeloto Категория: Хоби   
Прочетен: 1143 Коментари: 0 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg


Независимо от цялото това дърдорене за процеса на електрифицирането на автомобилната индустрия, конските сили на 8-цилиндровите двигатели далеч не са за отписване и все още никой от тази индустрия не възнамерява да ги изпрати в небитието. Напротив. Спортните суперавтомобили или ако щете най-скъпите автомобили в света се продават по-добре от всякога, а производителите се стремят да предлагат на клиентите си все повече нови и нови модели всяка година. В статията ще ви представим някои от най-лакомите и мощни спортни автомобили, които ще бъдат представени през 2018 година.

  „Астон Мартин Вантидж“ (Aston Martin Vantage)

image

 

Новият „Вантидж“ ще бъде вторият автомобил в проекта „Астон Мартин“, който е оборудван с 8-цилиндров двигател с обем четири литра. По-рано този двигател бе демонстриран в новия модел DB11, а самият двигател беше закупен от спортното поделение на Мерцедес-Бенц- „Мерцедес AMG“. Между другото, това означава, че колата ще разполага с мощност повече от 500 к.с. Въпреки това „Астон Мартин“ се погрижи моделите ѝ автомобили да имат свой собствен облик. По отношение на „Вантидж“ това ще означава по-опростен интериор, създаващ възможно най-цялостно впечатление. Освен това „Астон Мартин“ закупи някои отделни елементи от вътрешното оборудване на „Мерцедес“ и създаде своя бордова информационно-развлекателна система.

„Астон Мартин Ванкуиш“ (Aston Martin Vanquish)

image

Септември е определен за дебюта на нов още по-мощен модел автомобил- „Астон Мартин Ванкуиш“. 12-цилиндровият двигател ще направи този автомобил най-бързия от клас GT (Gran Turismo). Това също така означава, че „Астон Мартин“ сериозно е решил да се конкурира със суперспортните автомобили като Ferrari 812 Superfast. Това няма да бъде просто един бърз луксозен автомобил, а истински спортен суперавтомобил, при това без да губи луксозните си характеристики. Малко по-късно ще се появи и кабрио версията „Воланте“ (Volante).

Bentley Bentayga Speed

image

Успехът на кросоувъра на Bentley – “Bentayga“, наведе компанията на мисълта за създаването на още по-бърз луксозен кросоувър. Много е възможно да се появи вариант в гамата на кросоувър-купе. Очаква се под капака на този брутален кросоувър да се крие 12-цилиндров двигател с мощност от около 650 к.с. По този начин, изходната мощност на Bentley ще се доближи до мощността на друг специфичен кросоувър Lamborghini Urus.

Bentley Flying Spur

image

Новият модел на Bentley -„Flying Spur“ е ново поколение автомобил, който се създава на основата на същата платформа, която наскоро демонстрира „Порше Панамера“ (Porsche Panamera). Освен това Bentley модернизира и новия Continental GT.

BMW серия 8

image

Може би смятате, че седма серия на BMW не е достатъчно голяма и луксозна. Немската компания също е на това мнение, затова в рамките на тази година компанията ще представи новата осма серия. Това означава, че инженерите ще позволят на шеста серия да завие леко към спортната линия, за да освободят място за по-големи и по-луксозни модели. Но и автомобилите от серия 8 ще бъдат оборудвани с впечатляващ двигател, който ще видим, когато на сцената излезе BMW М8.

BMW i8 Roadster

image

BMW отдавна показа версията на изключителния и красив i8 във вариант кабриолет. Когато автомобилът беше демонстриран на автомобилното изложение в Лос Анджелис, немският производител заяви, че автомобилното бижу ще се нарича „i8 Roadster“. В допълнение, BMW модернизира покрива на своята серийна версия на i8 (покривът на роудстъра ще се смъква ръчно). Акумулаторните батерии са модернизирани до 34 амперчаса и 11.6 киловатчаса, което означава, че батериите ще стигнат за повече от 50 километра. Това е хибриден автомобил, който през 2019 г. ще се сдобие с конкуренция в лицето на новия модел на Volvo- „Polestar-1“.

BMW M5

image

BMW ускори разработката на своето уникално „М5“. Серийното производство на пета серия започна да се продава преди една година, а през есента се проведоха първите тестдрайвове на новия М5. С новото задвижване на всички колела (xDrive) и мощен двигател, новият „M5“ може да ускори до 100 км/ч за 3,4 секунди. Двигателят е същият като предшественика си, т.е. осемцилиндров би-турбо двигател с обем 4.4 литра и мощност от 600 к.с. Освен това, новото M5 е по-лек от предшествениците си въпреки задвижването xDrive.

BMW Z4

image

На автомобилния салон във Франкфурт през миналата есен BMW демонстрираха концептуална кола, много подобна на вече готовата за пускане на пазара Z4, която ще се появи по-късно тази година. Открихме доста голяма прилика между неговия дизайн и дизайна на новия i8. И, ако за дизайна успяхме да научим много, то информацията за двигателите на тези автомобили е оскъдна. Вероятно ще бъдат четирицилиндрови бензинови двигатели с обем два и три литра с мощност от 200 до 355 конски сили. Много е възможно по-късно да се появи версия на този модел и в серията М. Новият Z4 е съвместен проект с Тойота. Японската компания е кръстила своя модел Supra.

Ferrari Portofino

image

Симпатичната Калифорния Т ще бъде заменена с нов, не по-малко красив модел, наречен Portofino. Той ще бъде снабден с осемцилиндров двигател и задно предаване, а шасито е абсолютно нова разработка на Ferrari. Portofino ще развива 100 км/ч за 3,5 секунди, а максималната скорост е 320 км/ч. Относно цената няма никаква информация, но се твърди, че автомобилът може би ще е най-евтиното Ферари от моделите на марката.

Ford Mustang

image

През 2016 г. Форд представи пред обществеността съвършено новия Mustang, но настъпи моментът да се усъвършенстват и тези спортни автомобили, които са най-продаваните в Европа. Новият модел ще има нови фарове, ново оборудване и много тих режим на двигателя. С натискането на бутон шумът от двигателя на Mustang-а ще затихва наполовина. Осемцилиндровият двигател с обем от пет литра е усилен до 443 к.с. 2.3-литровият двигател дава по-малко конски сили, но ви позволява да ги контролирате по-ефективно. Друга новост на Mustang е десетстепенната автоматична трансмисия.

Jaguar XE SV Project 8

image

Това е автомобил мечта за всички любители на Jaguar и сериозен конкурент на BMW M3 и Mercedes AMG C63. За съжаление, от колата ще бъдат произведени едва 300 броя. Под капака на този звяр се намира петлитров осемцилиндров двигател „Jaguar“, който ви предоставя почти 600 к.с., които се контролират от ефективната система за задвижване на всички колела.

Lamborghini Aventador S Roadster

image

„Lamborghini“ продължава да увеличава семейството на „Aventador“. В този свръхзвуков кабриолет шофьорът се наслаждава на песента на дванадесет цилиндров двигател с мощност от 730 к.с. Ускорението от нула до 100 километра в час за три секунди гарантира, че прическата ви ще пострада в значителна степен.

Lamborghini Urus

image

Тази година най-голямата новина от „Lamborghini“, която принадлежи на „Volkswagen“, е крoсоувърът „Urus“. За този автомобил се говореше няколко години, но се появи едва през декември миналата година, когато беше показан в Болоня. V-образният осемцилиндров двигател с два турбокомпресора и работен обем четири литра осигурява приблизително 640 к.с. Много е вероятно още тази година „Lamborghini Urus“ да се сдобие с хибридно задвижване, като по този начин това ще е първият такъв автомобил с марка „Ламборгини“. „Urus“ е обявен за първият в света представител в сегмента на супер SUV. Самият автомобил ще бъде създаден на MLB платформата, използвана още от Audi Q7, Porsche Cayenne и Bentley Bentayga.

Четиривратият Mercedes AMG GT

image

В семейството на „AMG GT“ влезе четиривратото попълнение, което ще се конкурира директно с „Porsche Panamera“, „Audi A-7“ и „BMW“ Серия 6. По самия дизайн може да се предположи, че това е донякъде разширена версия на „AMG GT“. Mоделът разчита на 9-степенната AMG Speedshift трансмисия, четирилитров осемцилиндров би-турбо двигател. Може би ще видим и хибрид. Защо ли? Ами, защото Порше има такъв модел.

Mercedes AMG Project One

image

Това е автомобилът мечта за всеки един любител на колите и заслужено взе титлата кралят на суперавтомобилите. Този модел на Мерцедес демонстрира сила и мъжество, използвайки технология на Формула 1, но въпреки всичко е подходящ за обществени пътища. Това е най-екстремният автомобил, който ще видим тази година, а вероятно и за цялото десетилетие. За съжаление, едва 300 броя Mercedes AMG Project One ще бъдат произведени. Двигателят е 1,6-литров хибрид, който идва от болид от Формула 1 и мощност от цели 1000 к.с. Да, разбира се, има автомобили и с повече конски сили, но тази машина във всички случаи е изключително бърза, ефективна и динамична. Дизайнът му напомня за състезанията в 24-те часа на Льо Ман.

Toyota Supra

image

Появата на „сестринския“ модел на BMW Z4 означава връщане и възраждане на пазара на класическото име Supra, което Тойота използва преди 15 години. За разлика от BMW Z4, който ще е кабриолет, то Supra ще бъде версия спортно купе. Освен това още от самото начало Тойота ще предлага Suprа с бензиново/хибридно задвижване. Supra е малко по-голяма от Z4, което ще ви осигури по-голям комфорт при дълги, бързи и удивителни пътувания.

Porsche 911 Carrera T

image

Порше открито флиртува с модела Т 911, който в края на 60-те години на XX век беше неговия дебют в семейството на „911“. Днес „Carrera T“ е оборудвана с трилитров боксеров двигател с мощност от 370 к.с., адаптивно окачване PASM (Porsche Active Suspension Management) и Sport Chrono пакет. По желание на клиента може да добавите система за управление на задните колела, както и собствена разработка автоматична скоростна кутия „Порше“ с двоен съединител PDK (Porsche Doppelkupplung). Цената на това съкровище започва от 196 000 лв.

 
източник: http://worldrubric.com/17-%d1%82%d0%b5-%d0%bd%d0%b0%d0%b9-%d0%b4%d0%be%d0%b1%d1%80%d0%b8-%d1%81%d0%bf%d0%be%d1%80%d1%82%d0%bd%d0%b8-%d0%ba%d0%be%d0%bb%d0%b8-%d0%b7%d0%b0-2018-%d0%b3/




Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: debeloto
Категория: Новини
Прочетен: 460126
Постинги: 269
Коментари: 210
Гласове: 438
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930