Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
08.10.2015 14:11 - Цинизъм от "християнска" Швеция Автор: lidislidis
Автор: debeloto Категория: Новини   
Прочетен: 1508 Коментари: 1 Гласове:
3


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Автор: lidislidis


                   image
 
Епископа на гр. Стокхолм и Стокхолмска област- Ева Брун е дала предложение да бъдат изхвърлени всички кръстове от християнските църкви в  столицата на Швеция.
Това свое предложение е направила пред Синода на шведската лютеранска църква.
Това й предложение се базира на желанието й мюсюлманите ислямисти да посещават молитвените места в църквите и да не бъдат травмирани от вида на кръстовете, които не са характерни за мюсюлманската вяра.
- Особено е наложително това сега, тъй като в страната има много мюсюлмани и навсякъде по света се строят помещения - стаи за молитвите им  по летища, училища, болници, библиотеки и други публични места, където се улесняват мюсюлманските мигранти да се молят на Алах без да са притеснени и травмирани- казва тя..
Предложението на епископката е срещнато с протест от някои свещенници и пастори, които не са съгласни и я апострофират, че това е "цинизъм спрямо християнската вяра" и че олтарите в  църквите, където стоят свещенните кръстове, нямат нищо общо със стаите за молитви, така наложили се в последно време из Европейския свят. Християнските олтари са свещенно място, не само символично, или публично място за молитви.
Един отец от "Моряшката църква" в Стокхолм доста директно  се противопоставя, като казва. "Ние християните, когато искаме да посетим мюсюлмански храм,, проповедниците там не ни внасят кръстовете на Исус, нито скриват символите на Алах и ги махат, заради нас. Тази идея е болна и е излишна. Всеки трябва да изповяда вярата си, без да пречи, или угажда на другия.  Цинизъм е и едното и другото."

Превод от шведските ТV новини
Лидия Сиркавара


        image




Гласувай:
3



1. lubovakoniamash - "Ние християните, когато ...
10.10.2015 12:20
"Ние християните, когато искаме да посетим мюсюлмански храм,, проповедниците там не ни внасят кръстовете на Исус, нито скриват символите на Алах и ги махат, заради нас. Тази идея е болна и е излишна. Всеки трябва да изповяда вярата си, без да пречи, или угажда на другия."
Достоен отговор мисля е получила г-жа Брун . Много интересно, какво по-точно ще търсят мюсюлманите, в християнски храм, където липсва най-важния символ на християнството Христовия кръст, ако именно той ги "травмира" ? Аз лично бих им предложила да посетят някой добър психиатър, а защо не и някой балнеолечебен център, където ще намерят покой за своята така "крехка" психика. Всъщност по обезпокоително е защо г-жа Ева Брун, толкова много се тревожи за мюсюлманите? Дали би направила същото и за християните в случай на подобна нужда.
Поздрави,
Дора
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: debeloto
Категория: Новини
Прочетен: 459789
Постинги: 269
Коментари: 210
Гласове: 438
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930